Favorites RSS
Понеделник, 11.10.2021, 14:28
Сексът в сънищата

Хората често се притесняват, когато имат сънища със сексуално съдържание. Всяко нещо в сънищата може да е притеснително, ако в реалния живот изглежда шокиращо. Например, жена, която води напълно отговорен живот, може да бъде притеснена от сън, в който прави горещ секс с дозина красиви мъже. Подобно на това мъж, който се смята за хетеросексуален, може да бъде доста обезпокоен от сън, в който прави секс с други мъже.
 
Хората сънуват, поради интензивността на дейностите в подсъзнанието. Понеже сексът е едно от най-силните преживавания, не е изненадващо, че много хора имат сексуално съдържание в сънищата си. Ако човек има силно желание да направи нещо, то най-вероятно ще се прояви в сънищатата, където съзнание не може да го предотврати. Съзнанието има и нещо като цензура на сънищата, която се стреми да изчисти съдържанието им. Ако някой, който води примерен и сдържан живот, започне да сънува сън със сексуално съдържание, обикновено нещата могат да бъдат заменени със символи. Например, ако мъж със стриктни морални задръжки има силно желание да прави секс с красива жена, вместо да сънува женски полови органи или гърди, той би сънувал тунели или планини. Също така, жена, която има строги принципи, не би сънувала мъжки пенис, а по-скоро някой символ - ракета, цигари, високи комини. Изследванията показват, че този символичен начин на сънуване се среща все по-рядко. Хората са с все по-малко задръжки, от колкото преди няколко поколения, което им позволява да сънуват по-явни сексуални преживявания.
 
И жените и мъжете имат сънища, в които изпитват оргазъм. Чувстата са еднакви съзнателно и физически, както при оргазъм в будния живот. При много жени първият оргазъм се случва по време на сън. При тях обаче е по-вероятно те само да се възбудят много по време на сън, след това да се събудят точно на ръба на оргазма и да довършат с ръце. Повечето мъже имат еротични сънища по време на тинейджърските си години, двайсетте и трийсетте. Честотата на тези сънища клони към намаляване с годините. При мъжете тези преживявания се наричат и с названието мокри сънища, поради факта, че мъжът стига до еякулация.
 
Повечето сексуални сънища са приятни и трябва просто да се изживеят с наслада. Понякога включват неща, които човек никога не би направил в будния си живот, но това не е от голямо значение. Някои хора обаче имат обезпокоителни сънища, които са свързани с кръвосмешение, насилие или изнасилване. Ако това се случва продължително с някой, то вероятно има заложена някаква психологична причина. Ако сте силно разтроени от такива сънищя и искате да намерите решение, би било най-добре да се консултирате с терапевт.
 
Както при анализирането на всички други сънища, така и сексуалните могат да имат важна информация. Сънищата, които съдържат сексуални преживявания, могат да имат много различни значения. Те могат да отразяват директно физиологичната нужда на тялото от секс, но в същото време може да имат много по-дълбоко значение. Добре е да се опитаме да разберем евентуалното скрито послание, което може да ни помогне да решим сериозен проблем от реалния живот.
 
За щастие повечето сексуални сънища са вълнуващи и задоволителни. Те са един здравословен начин на тялото да се справи с нуждата от секс.


публикувано от sanovnik на 21.11.2011 16:16
 

Коментари: